Foodsafari voor Gewoon Vers leden en Groenteman met Ster deelnemers

Foodsafari voor Gewoon Vers leden en Groenteman met Ster deelnemers

 vrijdag 7 oktober 2016

Dinsdag 4 oktober j.l. namen Gewoon Vers leden en deelnemers aan de Groenteman met Ster verkeizing deel aan de Gebrs van Aarle Foodsafari inspiratietour te Amsterdam.

Onder leiding van Andrea Paffarini (SVO) en Sandra Keegel (ADN) bezochten de specialisten een grote verscheidenheid aan Food – en Retailformules in de verschillende wijken van Amsterdam waaronder de Jordaan, de Pijp en Haarlemmermeerstraat. Hierbij stond het “out  of the box” denken centraal er werden geen traditionele AGF-zaken bezocht  maar juist meer de niche spelers waarbij duidelijk naar voren komt hoe belangrijk het is om je randassortiment ook goed op orde te hebben als Versspecialist. De klant komt allang niet meer voor die ene bloemkool maar is op zoek naar het totaalconcept.

Er is vooral veel inspiratie opgedaan in:

  • Presentatietechnieken van de producten in de winkels (en etalages) waarin duidelijk het verleiden van de consument centraal staat (proeverijen en open deur beleid)
  • Trends op het gebied van salades (vooral de verschillende invloeden vanuit de multiculturele samenleving kwamen sterk naar voren)
  • Gezonde leefstijl trends; suikervrij, glutenvrij, koolhydraatvrij, vegetarisch, broodje rauwkost
  • Food-service concepten zoals Ready to eat, To go, Eat-at-Home met alleen dagverse ingrediënten
  • Communicatie richting de consument over de productsamenstelling van salades, maaltijden en soepen (glutenvrij, sugar-free, fat-free, vegetarisch)
  • Opkomst sapkuren en sappen d.m.v. cold-press systeem i.p.v. op smoothie-basis
  • Toepassingen op het gebied van social media.

Identiteit:

Wat opvalt is met name het uitdragen van de identiteit van de verschillende formules. Bij binnenkomst bij de bezochte winkels, shop in shop of  supermarkten wordt direct aan de consument gecommuniceerd waar ze voor staan als formule. Dit wordt verder uitgedragen in alle uitingen richting de consument  (prijskaartjes, posters etc) hierdoor vereenzelvigen consumenten zich met de formule en vinden het fijn om daar onderdeel van uit te maken.  Met name communicatie via krijtstiftenstijl zag je heel veel terug.

Enkele reacties van de deelnemers aan deze tour:
Jos Schouten: het cold-press systeem is zeker van meerwaarde en interessant om toe te passen
Ton Kanters: “het gevulde aardappelconcept als hoofdmaaltijd is direct toe te passen in mijn winkel”
Rob Beukert: “leuk om de toepasbaarheid van diverse verpakkingen te zien in combinatie met verfrissende productkaartjes” hier ga ik zeker iets mee doen.”

Het was een leerzame dag waarin de collega’s onderling ook met elkaar van gedachten konden wisselen over de opgedane kennis, inspiratie en tips. De dag werd afgesloten met een heerlijk diner.

Foto boven:  Een opvallende etalage

Foto boven:  Shakes, smoothies, sapjes, slowjuices...


Terug naar overzicht